Wat is renovlies behang?

Sta je op het punt om te beginnen aan de wandafwerking van jouw nieuwbouwwoning? Overweeg dan zeker om de wanden af te werken met renovlies behang. We horen je denken, wat is renovlies behang? In dit blog vertellen we je alles over renovlies behang en wat deze wandafwerking voor jouw woning kan betekenen.

Gladde wandafwerking met renovlies

Renovlies, ook wel renovatievlies, is een behang dat bestaat uit papier met vezels. Net als bij glasvliesbehang is het geperst, waardoor je een glad oppervlak creëert. De uitstraling is vergelijkbaar met die van stucwerk, maar het materiaal is een stuk goedkoper en minstens zo sterk. Met name voor oneffen wanden is renovlies behang erg geschikt. Je kunt het gebruiken op oudere wanden, maar zeker ook in de nieuwbouw. We leggen je uit waarom!

Preventieve wandafwerking in de nieuwbouw

Renovlies biedt veel voordelen voor de wandafwerking in nieuwbouwwoningen. Iets dat vaak wordt vergeten, is dat muren en gebruikt materiaal doorwerken na oplevering van een woning. Op den duur ontstaan dus haarscheurtjes. Renovlies behang weet dit proces af te remmen. Bovendien heeft renovlies een vochtregulerende werking. Een nieuwbouwwoning houdt gemiddeld 4000 liter vocht vast. Wanneer dit niet naar buiten kan, gaat het zweten en kunnen er ziektekiemen en schimmels ontstaan. Dit wil je niet, toch? Door een wandafwerking met renovlies behang hoef je jezelf hier niet druk om te maken!

Goedkoper dan stucwerk

Bij het kiezen van een wandafwerking op behangklare muren, wordt vaak gekozen voor de uitstraling van stucwerk. Het prijskaartje van echt stucwerk is echter in de meeste gevallen aan de hoge kant. Met renovlies behang hoef je geen keuze te maken tussen uitstraling en prijs. Je kunt namelijk dezelfde uitstraling verkrijgen als met stucwerk, maar dan gemiddeld 30% goedkoper! Renovlies behang is een aantrekkelijke optie wanneer je op zoek bent naar een fijne wandafwerking voor een nog fijnere prijs.

Welke dikte van renovlies behang kies je?

Renovlies behang is in verschillende diktes te verkrijgen. Welke dikte het meest geschikt is voor jouw woning, is onder andere afhankelijk van de muursoort. Over het algemeen geldt: hoe grover de muur, des te dikker moet het renovlies behang zijn. De dikte die wij het vaakst gebruiken, is 200 gram. Maar ongeacht de dikte die je kiest, is het belangrijk dat de ondergrond altijd glad is.

Het verschil tussen renovlies en glasvezelbehang

Een vraag die wij regelmatig krijgen: wat is nu het verschil tussen renovlies en glasvezelbehang? In het verleden werd vaak gekozen voor glasvezelbehang om slechte muren te verfraaien. Dit materiaal is verkrijgbaar in allerlei structuren en is, net als renovlies, makkelijk de overschilderen. Maar, glasvezelbehang kent ook veel nadelen. Zo is het moeilijk te plaatsen en veroorzaakt het vaak allergische reacties. Het is bovendien niet milieuvriendelijk. Dit zijn allemaal nadelen waar je bij renovlies behang geen last van hebt. Daarom heeft renovlies de laatste jaren de plaats van glasvezelbehang overgenomen. Renovlies is makkelijker te plaatsen en kent een betere hechting. De ultieme winnaar, als je het ons vraagt!

Wandafwerking in een kleur naar keuze

Heb je gekozen voor een wandafwerking met renovlies behang? Goede keuze! Maar, hoe maak je jouw woning gezellig? Natuurlijk kun je de muren spierwit houden. Maar een kleurtje is ook leuk, toch? Gelukkig kun je renovlies behang overschilderen in iedere kleur die je maar kunt bedenken. Weer een voordeel van werken met renovlies behang! In verhouding tot andere afwerkingsmaterialen is het makkelijk om strak over de nieuwe laag behang heen te schilderen. Let er wel op dat het renovlies behang goed gedroogd is voordat je eroverheen gaat schilderen. Gemiddeld houden we een droogtijd aan van om en nabij de 24 uur. Wil je zeker van je zaak zijn? Wacht dan altijd iets langer voor de perfecte wandafwerking in jouw woning.

De voordelen van renovlies op een rijtje

Als je het ons vraagt, heeft renovlies behang alleen maar voordelen. Het ziet er niet alleen uit als professioneel stucwerk, maar biedt bovendien een naadloze afwerking voor een egale uitstraling. Andere voordelen van renovlies behang zijn:

  • Scheuroverbrugging
  • Snel aan te brengen
  • Geschikt voor (bijna) alle ondergronden
  • Krasvast, stootvast en krimpvrij
  • Sterk, isolerend en brandvertragend
  • Makkelijk bij te werken bij eventuele beschadigingen

Als we je nu nog niet overtuigd hebben, dan weten wij het ook niet meer.

Renovlies laten behangen door Behangwerk

Voor het behangen van jouw woning met renovlies behang ben je bij Behangwerk aan het juiste adres. Met een mooie combinatie van kennis en ervaring kunnen wij iedere klus aan. Van het behangen van een enkele nieuwbouwwoning tot aan complexen in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant: wij doen waar we goed in zijn en geven altijd eerlijk advies. Met een no-nonsense benadering, heldere prijzen, eerlijk advies en professionele uitvoering ben je bij ons verzekerd van een wandafwerking van topkwaliteit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat!