Wat is het verschil tussen stucwerk en renovlies behang?

Krijg je binnenkort de sleutel van jouw nieuwbouwwoning? Dan is het tijd om een plan van aanpak te maken! In de meeste gevallen moet er nog een hoop gedaan worden. Een van deze dingen is de wandafwerking. Als het gaat om het afwerken van de wanden in je huis, zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Twee veelvoorkomende opties zijn stucwerk en renovlies behang. Maar wat is nu de beste keuze? In dit blog vertellen we je meer over het verschil tussen stucwerk en renovlies behang!

Wat is renovlies behang?

Het is een vraag die wij regelmatig krijgen: wat is renovlies behang? Renovlies behang is een populaire keuze geworden voor de wandafwerking in veel nieuwbouwwoningen. Het wordt vaak gezien als een soort behangpapier, maar het is gemaakt van duurzaam materiaal. Renovlies is zeer effectief in het bedekken van kleine scheurtjes en onregelmatigheden in de muur. Dit is iets wat je in een nieuwbouwwoning, door het werken van materiaal, simpelweg niet kunt voorkomen. Het renovlies behang creëert een glad en egaal oppervlak en is makkelijk over te schilderen in de gewenste kleur of textuur. Met renovlies behang geef je jouw woning een moderne uitstraling!

Wat is stucwerk?

Waar renovlies behang helemaal van deze tijd is, is stucwerk een meer traditionele methode van wandafwerking die al vele jaren wordt toegepast. Stucwerk wordt aangebracht met behulp van een mengsel van gips en water. Het wordt met de hand op de muren aangebracht en vervolgens glad gemaakt. Het resultaat? Een strakke en luxe uitstraling. Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden, is dat het verwijderen of repareren van stucwerk erg lastig is. Ben jij iemand die je interieur regelmatig vernieuwt? Dan is renovlies behang vanwege zijn flexibiliteit wellicht een betere keuze!

Renovlies vs. stucwerk: de kosten voor beide wandafwerkingen

Het belangrijkste verschil tussen renovlies behang en stucwerk zit in de installatie. Renovlies behang is relatief eenvoudig aan te brengen. Het kan snel op de muren worden aangebracht, waardoor je tijd en arbeidskosten bespaart. Het aanbrengen van stucwerk kan daarentegen tijdrovend zijn en de kosten kunnen hierdoor aanzienlijk hoger zijn dan bij renovlies behang. Het aanbrengen van renovlies behang kan gemiddeld wel 30% goedkoper zijn. Renovlies behang is budget wise dus over het algemeen een kostenefficiënte optie, vooral als je een groot oppervlak moet bedekken.

Waarom renovlies behang de beste keuze is

Hoewel de uitstraling van renovlies behang en stucwerk vrij dicht bij elkaar ligt, hebben we bij Behangwerk toch echt wel een favoriet. Wij werken het liefst met renovlies behang. Renovlies heeft namelijk veel voordelen, waaronder:

  • Naadloze afwerking voor een egale uitstraling
  • Scheur overbruggend
  • Relatief snel aan te brengen
  • Geschikt voor (bijna) alle ondergronden
  • Krasvast, stootvast en krimpvrij
  • Sterk, isolerend en brandvertragend
  • Eventuele beschadigingen zijn makkelijk bij te werken
  • En last but not least: goedkoper!

Bovendien wordt er vaak vergeten dat muren en gebruikt materiaal doorwerken na oplevering van een nieuwbouwwoning. Kies je voor stucwerk, dan zul je zien dat na een aantal jaar scheuren gaan ontstaan in de wanden. Renovlies behang beschermt en verstevigt de wanden juist, waardoor scheuren en naden geen kans krijgen. Alleen maar voordelen dus, als je het ons vraagt. Renovlies behang is een logische keuze voor de wandafwerking in nieuwbouwwoningen!

Professionele wandafwerking met een strak resultaat

Bij Behangwerk zijn wij dé specialist in het aanbrengen van renovlies behang in nieuwbouwwoningen. Door jarenlange kennis en ervaring durven wij iedere klus aan en gaan we geen uitdaging uit de weg. Wij garanderen een hoogwaardig, naadloos, duurzaam en vooral mooi eindresultaat. Wil jij verzekerd zijn van een wandafwerking van topkwaliteit? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een offerte op maat!