Top 5 veelgemaakte fouten bij het zelf aanbrengen van renovlies behang

Het aanbrengen van renovlies behang in een nieuwbouwwoning kan een uitdagende taak zijn. Toch levert het veel op! Zo zorgt renovlies behang niet alleen voor een strakke muurafwerking, maar kan het ook veel kosten besparen. Renovlies behang is namelijk een goedkopere oplossing voor stucwerk, zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. Renovlies behang aanbrengen lijkt in de basis niet heel ingewikkeld. Toch zien wij vaak dezelfde fouten voorbij komen. In dit blog delen wij de top 5 fouten die je moet vermijden bij het zelf aanbrengen van renovlies behang.

1. Goede muurvoorbereiding overslaan

Een van de grootste fouten is het overslaan van een goede muurvoorbereiding. Voordat je renovlies behang gaat aanbrengen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muren glad, schoon en vrij van vuil en stof zijn. Tips voor een goede muurvoorbereiding? Gebruik schuurpapier om eventuele oneffenheden glad te maken en zorg ervoor dat de ondergrond goed droog is voor je het behang aanbrengt. Een goed begin is het halve werk!

2. Verkeerde maten snijden

Wil je een professioneel resultaat? Zorg er dan voor dat het renovlies behang in de juiste maten wordt gesneden. Te grote of te kleine stukken behang kunnen namelijk leiden tot overlappingen of open naden, en dat wil niemand! Zorg er dus voor dat je nauwkeurige metingen maakt en het behang netjes en recht snijdt voor een naadloze afwerking.

3. Onjuist bevestigen

Een veelvoorkomende fout die wij regelmatig tegenkomen, is het gebruiken van de verkeerde lijm. Het belang van het kiezen van de juiste lijm is iets dat vaak wordt onderschat en echt van groot belang is. Gebruik daarom altijd de lijm die aanbevolen wordt door de fabrikant van het renovlies behang. Doe je dit niet, dan is er een grote kans dat het renovlies behang slecht hecht en uiteindelijk loskomt van de muur.

4. Werk niet te snel, geduld is een schone zaak

Hoewel je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk het eindresultaat van renovlies behang wilt zien, raden we je aan om goed de tijd te pakken bij het aanbrengen van het behang. Dit vereist namelijk geduld en precisie. Een veelgemaakte fout is dan ook dat men te snel werkt, waardoor luchtbellen en plooien ontstaan. Neem echt de tijd om de luchtbellen glad te strijken en plooien te voorkomen. Je wilt tenslotte lang genieten van de wanden in jouw woning!

5. Vergeet de afwerking niet

Het aanbrengen van renovlies behang is een ding, maar een goede afwerking is echt wat anders. Het is erg belangrijk om aandacht te besteden aan de afwerking van het renovlies behang. Het gladstrijken van naden, het trimmen van overtollig behang en het zorgen voor een gelijkmatige textuur zijn essentieel. Hierdoor ontstaat het professioneel ogende resultaat waar jij naar op zoek bent!

Renovlies behang aan laten brengen door Behangwerk

Nu je weet wat de 5 veelgemaakte fouten zijn bij het aanbrengen van renovlies behang, kun je goed voorbereid aan de slag. Een goede voorbereiding, nauwkeurigheid en geduld zijn de sleutel tot succes. Twijfel je toch over jouw behang-kwaliteiten, en laat je het liever aan de professionals over? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Met onze jarenlange ervaring in renovlies behang, voorzien wij je graag van advies. Zo kun je in no-time genieten van een naadloze en strakke muurafwerking in jouw nieuwbouwwoning.