Dit zijn de trends voor wandafwerking in 2023

Wil je van jouw huis een thuis maken? Dan is het belangrijk dat de look and feel van de woning aansluit op dat wat jij mooi vindt. De wandafwerking speelt hierin een grote rol. Dus sta je op het punt om te verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Of is jouw huidige woning toe aan een nieuwe uitstraling? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit blog geven wij een overzicht van dé trends voor wandafwerking in 2023!

1. Een gladde muur blijft populair

Bovenaan het lijstje van trends voor wandafwerkingen in 2023 is zonder twijfel een gladde muur. Kiezen voor glad stucwerk is natuurlijk een optie, maar bij Behangwerk hebben we een goedkopere en zeker zo goede oplossing voor je: renovlies behang. Dit is een soort behangpapier dat sterker is dan regulier behang. Het heeft dezelfde uitstraling als stucwerk, maar het is gemiddeld 30% goedkoper. Bovendien is het scheuroverbruggend en kun je ieder type verf en behang er overheen aanbrengen. Een perfect type wandafwerking en helemaal the way to go in 2023. In ons blog ‘Wat is renovlies behang’ lees je meer over dit fijne materiaal.

2. Gladde afwerking met spuitwerk

We houden nog even aan de gladde wandafwerking die in 2023 helemaal hip en trending is. Een absolute no go is de zichtbaarheid van strepen en banen. Ook wanneer we kleur aanbrengen op de muren (ja, dit kan over het renovlies behang heen), willen we een glad resultaat. Bij Behangwerk hebben we de oplossing voor jou: airless spuitwerk. Bij airless spuitwerk brengen we vernevelde latex aan op je plafond of muren. Dit geeft een strak en egaal eindresultaat, volledig vrij van strepen en banen. En ook nog eens helemaal in lijn met de huidige trends!

3. Breng kleur aan op je muren

Naast de afwerking in materiaal is er nog een opvallende trend voor 2023, namelijk het gebruik van kleur. Een witte muur is niet langer acceptabel. Wij willen kleur zien! En het liefst overal. Een opvallende trend in 2023 is dan ook om de kleur van de muur door te trekken in het plafond. Dit geeft een gevoel van warmte en geborgenheid. Iets waar we in deze onrustige tijd allemaal aan toe zijn. Je bent bij Behangwerk aan het juiste adres voor professioneel spuitwerk op nieuwe en bestaande muren, in iedere gewenste kleur. Wij brengen latex verf aan met een airless verfspuit, wat zorgt voor een gelijkmatig, strak en egaal eindresultaat.

4. Schilder je deuren en kozijnen mee

De deuren en kozijnen mogen in de kleurige trend ook niet vergeten worden. De standaard RAL-kleuren als wit en antraciet wijzen we letterlijk de deur. Liever gaan we voor een bijzondere accentkleur of een tint donkerder dan de wand, waardoor er een ton sur ton effect ontstaat. Bij Behangwerk begrijpen we dat het kiezen voor kleur een gewaagde keuze kan zijn, zeker wanneer ook de kozijnen en deuren eraan moeten geloven. We denken dan ook graag met je mee over het kiezen van de juiste kleuren in jouw woning. We raden hierbij altijd aan om te kiezen voor lak spuitwerk. Dit zorgt ervoor dat ramen, deuren, kozijnen en houtwerk strak afgewerkt worden. Er zijn geen kwaststrepen of aanzet van een roller te zien. En daar houden we van!

5. Aardetinten voor een rustig interieur

Is het kiezen voor kleur toch iets te gewaagd voor jou? Geen zorgen! In 2023 gaat het natuurlijke kleurenpalet voorlopig nog nergens heen. Ga voor een rustig interieur met aardetinten als zandkleur, taupe en beige. Deze kleuren zijn te combineren met bijna ieder interieur en geven jouw woning een chique uitstraling.

Professionele wandafwerking door Behangwerk

Een strakke wandafwerking met renovlies behang, en afgewerkt met opvallende of juist rustige kleuren. Dat zijn de trends voor 2023. Bij Behangwerk staan we klaar om jouw woning te voorzien van een prachtige wandafwerking die helemaal in lijn is met de trends van deze tijd. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem gerust eens contact met ons op. We denken graag met je mee!