Renovlies behang in een nieuwbouwwoning: een logische keuze

Gefeliciteerd, je gaat verhuizen! Een prachtige nieuwbouwwoning staat klaar om door jou bewoond te worden. En dus is het tijd om de woning te voorzien van jouw eigen smaak en wensen. Stap 1? De wandafwerking! Kies je voor stucwerk of toch voor renovlies behang? Nou, wij zouden het wel weten. Als je het ons vraagt is renovlies behang het meest geschikt voor de wandafwerking in jouw woning. In dit blog vertellen we meer over waarom renovlies behang in een nieuwbouwwoning een logische keuze is.

Een duurzame wandafwerking

Een nieuwbouwwoning wordt standaard behangklaar opgeleverd, wat wil zeggen dat je zelf moet zorgen voor een mooie afwerking van de wanden. Dit is waar renovlies behang om de hoek komt kijken. Renovlies behang is met name geschikt voor de afwerking van wanden in nieuwbouwwoningen. Dit heeft te maken met de staat waarin nieuwe woningen worden opgeleverd. De wanden in een nieuwbouwwoning zijn uiteraard nieuw. En we weten allemaal: nieuwe wanden gaan nog werken. Het bouwvocht moet nog uit de muren trekken en dit verhoogt de kans op scheuren. Dit willen we voorkomen!

Door de wanden af te werken met renovlies behang, voorkom je dat er scheuren ontstaan. Renovlies is namelijk sterker dan gewoon behang en vangt de scheuren op. De trekkracht wordt als het ware gecompenseerd, zonder dat het behang scheurt. Bij dunner behang of stucwerk kan dit wel gebeuren. Renovlies behang is daarom het perfecte materiaal voor de wandafwerking van jouw nieuwbouwwoning. Jarenlang woonplezier gegarandeerd! In ons blog ‘Wat is renovlies behang?’ vertellen we je nog meer over dit materiaal.

Renovlies behang vs. stucwerk

Voor de wandafwerking van nieuwbouwwoningen zien wij nog vaak dat er wordt gekozen voor stucwerk. Dit zien wij als een gemiste kans. Renovlies behang komt namelijk met veel voordelen wanneer we het vergelijken met stucwerk. Allereerst is renovlies behang een stuk goedkoper dan stucwerk, terwijl het een vergelijkbaar eindresultaat geeft. Daarnaast is renovlies behang een stuk sterker en beschadigt het minder snel. De muren in jouw nieuwbouwwoning kunnen met renovlies behang beter tegen een stootje. Alleen maar handig lijkt ons. Vooral tijdens de verhuizing of wanneer je kinderen hebt die graag binnenshuis ravotten.

Schilderen over renovlies behang in nieuwbouwwoning

Het maken van keuzes over de wandafwerking in je nieuwbouwwoning kan lastig zijn. Er is al zoveel waar je over na moet denken, en dan komt het kiezen van de perfecte wandafwerking er ook nog eens bij. Met renovlies behang zit je altijd goed, zeker wanneer je iemand bent die het liefst iedere maand een ander kleurtje op de muren aanbrengt. Renovlies behang is namelijk erg makkelijk over te schilderen. In iedere gewenste kleur. Door de wanden in je nieuwbouwwoning af te werken met renovlies, voorkom je keuzestress. En om het je nog makkelijker te maken denken we bij Behangwerk graag met je mee over de perfecte kleur op jouw wanden.

De voordelen van renovlies op een rijtje

Het mag duidelijk zijn dat we bij Behangwerk fan zijn van renovlies behang. En zeker voor de wandafwerking in nieuwbouwwoningen is het materiaal uiterst geschikt. We sommen de belangrijkste voordelen van het kiezen voor renovlies in nieuwbouwwoningen graag even voor je op:

  • Duurzame oplossing voor wanden die nog gaan werken
  • Goedkoper dan stucwerk
  • Snel aan te brengen
  • Krasvast, stootvast en krimpvrij
  • Sterk, isolerend en brandvertragend
  • Makkelijk bij te werken bij eventuele beschadigingen

Renovlies behang in een nieuwbouwwoning door Behangwerk

Hebben we je al overtuigd? Renovlies behang is het perfecte materiaal voor de wandafwerking in jouw nieuwbouwwoning. Een volkomen logische keuze dus! Bij Behangwerk staan we voor je klaar om jouw nieuwbouwwoning, of nieuwbouwproject, te voorzien van wandafwerking van hoge kwaliteit. Met een mooie combinatie van kennis en ervaring kunnen wij iedere klus aan. We doen waar we goed in zijn en geven altijd eerlijk advies. Benieuwd naar de mogelijkheden voor renovlies in nieuwbouwwoningen in de omgeving van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!