9x de beste redenen om te kiezen voor dunpleister in jouw nieuwbouwwoning

Binnenkort is het zover! Je krijgt de sleutel van je gekochte nieuwbouwwoning. Nu is het tijd om bepaalde keuzes te maken zoals het kiezen van de meubels en misschien een nieuwe keuken? Ook moet je keuzes maken over wat voor soort afwerking je wilt gebruiken op je muren. In dit blog geven wij 9 redenen waarom je kunt overwegen om te kiezen voor dunpleister. Van kostenbesparing tot esthetische voordelen, dunpleister heeft diverse grote voordelen in de nieuwbouw.

1. Dunpleister is goedkoper dan andere afwerking

In tegenstelling tot traditioneel pleisterwerk, is dunpleister een stuk goedkoper. Omdat dunpleister natuurlijk een stuk dunner is dan ander pleisterwerk, is er minder materiaal per vierkante meter nodig. Hierdoor heb je nog steeds een kwalitatieve afwerking voor jouw woning, maar betaal je je niet scheel aan traditioneel pleisterwerk.

2. De werkzaamheden bij dunpleister zijn korter

Een ander groot voordeel wanneer je kiest voor dunpleister is de toepassing van het materiaal. Vanwege de dunnere lagen die moeten worden aangebracht, zorgt dunpleisterwerk ervoor dat de totale werktijd verkort wordt omdat het eenvoudiger kan worden geplaatst. Hierdoor kan jij sneller genieten van je nieuwe woning en worden er kosten bespaard op arbeidsuren.

3. Een snellere droogtijd dankzij de dunne laag

Het derde voordeel van dunpleister in een nieuwbouwwoning is de droogtijd. Dunpleister is een aantal millimeter tot hooguit een centimeter dik. Hierdoor is het niet alleen goedkoper dan andere afwerkingen en arbeid efficiënter, maar zorgt het er ook voor dat de droogtijd enorm versneld wordt. Hoe dunner het pleisterwerk is, hoe sneller het droogt waardoor je al snel verdere werkzaamheden kan uitvoeren aan de muur. Dit zien we bij Behangwerk ook terug in onze projecten.

4. Dunpleisterwerk zorgt voor een sausklare muur

Wanneer het pleisterwerk is opgedroogd, zorgt het voor een enorm glad en egaal oppervlak. Dit zorgt voor een kwalitatieve en hoogwaardige uitstraling. Bovendien kun je hierdoor snel en eenvoudig starten met het invullen van je woning of het verven van de muren. Het is dan ook een echte aanrader wanneer je snel wilt starten met het verven en mooi maken van je huis!

5. Minder risico op krimpen en scheurvorming

Een van de grootste risico’s bij het gebruik van dik pleisterwerk is de mogelijkheid tot krimpen en scheuren die kunnen ontstaan tijdens het droogproces. Doordat dunpleister een stuk korter hoeft te drogen en het om kleinere diktes gaat, wordt het risico op eventueel krimpen en scheuren van het pleisterwerk geminimaliseerd. Dit zorgt voor een consistente afwerking.

6. Minder kosten voor energie dankzij dunpleister

Het grote voordeel van dunpleister tegenwoordig, is de kostenverlagende effecten die het met zich meebrengt. Wanneer dunpleister op de juiste manier wordt aangebracht kan het energie-efficiënt werken voor jouw nieuwe woning. Met de juiste professional en op de juiste werkwijze kan dunpleister een meer luchtdichte ruimte creëren. Dit zorgt voor minder koude lucht in de woning, waardoor je minder hard hoeft te stoken om het binnen warm te houden. Zo draag je niet alleen bij aan het milieu, maar ook aan je eigen portemonnee.

7. Dunpleister is op diverse ondergronden te gebruiken

Dunpleister is een soort pleisterwerk dat enorm veelzijdig inzetbaar is.Het pleisterwerk kan gebruikt worden op diverse ondergronden zoals gipsplaten, oude pleisterlagen en zelfs op sommige soorten beton. Dankzij deze veelzijdigheid is dunpleister perfect voor zowel nieuwbouwprojecten als oudere huizen.

8. Een perfecte aanvulling op moderne bouwmaterialen

In je nieuwe woning wil je natuurlijk dat alles mooi afgewerkt wordt en het ook snel klaar is. Dunpleister is de perfecte oplossing vanwege de snelle droogtijd en dikte van het pleisterwerk, maar dit heb je al gelezen. Het grootste voordeel is dat dunpleisterwerk perfect te combineren is met andere bouwmaterialen zoals renovlies behang. Vanwege de manier waarop dunpleister samenwerkt met andere moderne bouwmaterialen raden wij zeker aan om gebruik te maken van dunpleisterwerk in je nieuwe woning!

9. Eenvoudig aanpassen van je muren

Oké, we moeten toegeven dat dit laatste punt zowel de voordelen van dunpleisterwerk als de voordelen van renovlies benoemen, maar dat maakt het niet minder waar. Wanneer jij in je nieuwbouwwoning besluit om gebruik te maken van dunpleisterwerk en renovlies behang weet je dat je relatief snel en goedkoop uit bent. Bovendien is het zo dat je in de toekomst eenvoudig aanpassingen kunt doen. Misschien wil je nieuw behang, zijn er kleine scheurtjes ontstaan of wil je het over verven. Gelukkig is dunpleister eenvoudig te herstellen dankzij de dunne laag die nodig is om het op te vullen. Bovendien is renovlies behang eenvoudig over te schilderen of te vervangen.

Dunpleisterwerk door Behangwerk

Wil jij meer weten over de toepasbaarheid van dunpleisterwerk en renovlies behang in jouw nieuwe woning? Geen probleem! Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan, om het gehele kostenplaatje in beeld te krijgen.